Соңғы жаңалықтар

Тұшпара етіне малдың мүйізі мен тұяғы қосылады. Не істеу керек?

Медицина ғылымдарының кандидаты, диетолог Елена Соломатина құнарлы тұшпара таңдаудың тың тәсілімен бөлісті, – деп хабарлайды Azatmedia.kz ақпараттық порталы.

Ол өзінің «Sputnik» радиосына берген сұхбатында құнарлы тұшпара құрамындағы ең басты қоспаның ет екенін айтады. Яғни, аталған тағам құрамында бұл қоспаның болуы оның құнарын арттыра түседі. Эксперт пікірінше, Ресейде тұшпара етіне көбіне мүйіз бен тұяқ секілді артық заттарды айдап, қосып тастайды. Мұның адам ағзасына зияны болмаса, пайдасы жоқ.

Диетолог тұшпара қамырының да маңызды рөл ойнайтынын айтты. Қамыр құрамы негізінен ұн, су және тұздан тұруы керек. Бұдан бөлек, тұшпараға аздап бұрыш себуге ғана болады.

Қатысты жаңалықтар

ШЫМКЕНТТЕ ЕГІС АЛҚАБЫНАН 18 МЫҢ ТОННАҒА ЖУЫҚ ӨНІМ ЖИНАЛДЫ

azatmedia

Елімізде сүттің бағасы қымбаттады

azatmedia

Әлемдегі ең ақылды адамдардың қатарына кірген қазақ туралы не білеміз?

azatmedia

Пікір қалдыру